Biologische kleding

Over biologische kleding wordt veel geschreven waardoor de focus op kleding langzaam maar zeker veranderd. Enkele auteurs staan voor 100% achter de filosofie om de wereld te verbeteren door biologisch en duurzame kleding onder de aandacht te brengen. Geen vervuilende industrie en geen arbeiders die onder erbarmelijke toestanden moeten werken voor een klein loontje.

Boek ‘Talking dress’, auteur Marieke Eijskoot

Zou je graag eerlijke kleding kopen, als je maar wist waar? Vraag je je af wat je zelf kunt doen voor een groene(re) garderobe? Wil je weten wat duurzame mode nu eigenlijk is? Dit boek geeft je de antwoorden en wijst je de weg naar je eigen fair fashion lifestyle. Van shoptips tot wasweetjes, van ruilideeën tot zelfmaaktrucs, van kleding tot accessoires, verzorgingsproducten, eten en zelfs trouwen: Talking dress maakt het makkelijk en leuk om goed te doen en er tegelijkertijd geweldig uit te zien. En wie wil dat nu niet?

Marieke Eijskoot (35) zet met haar expertisebureau Talking Dress eerlijke kleding op de kaart. Ze wil dat we met andere ogen naar onze kleren kijken. Daarom wekt ze het verhaal achter onze outfits tot leven. Marieke is mede-initiatiefnemer van mint, de eerste beurs voor eerlijke kleding in Nederland. Ze was campagneleider voor de Schone Kleren Campagne en werd door `Het Parool` genomineerd als Amsterdammer van het Jaar; ook stond ze op het lijstje topvrouwen van `Viva` en `Marie Claire`. Daarnaast geeft ze workshops en spreekt ze op events als TEDxAmsterdamWomen.

Marieke is de auteur van de eerste gids voor een groene en geweldige garderobe. Ze houdt zich al zo’n 10 jaar bezig met eerlijke kleding. Als voormalig Europees Coördinator van de Clean Clothes Campaign en campagneleider van de Schone Kleren Campagne is ze op de hoogte van de meeste ins and outs op het gebied van duurzaamheid in de mode, arbeidsomstandigheden, keurmerken etc.

Boek 'Mode voor morgen', auteur Lynsey Dubbeld

Biokatoen, kledingruilfeesten, vintage, upcycling, slow fashion. Een groene garderobe en fair fashion zijn in de mode. En wat is dan de meest verantwoorde keuze? 

Hoe duurzaam is de kleding die te koop is in de gemiddelde Nederlandse winkelstraat? Welke modemerken zijn groen en welke doen vooral aan greenwashing? Wat is een verntoorde keuze in een modewereld die draait om nieuwe trends en seizoensgebonden must-haves? Mode voor morgen onthult de zin en onzin van duurzame mode en geeft praktische tips voor een verantwoorde kledingkeuze. 

Trendanalist Lyndsey Dubbeld geeft een inkijkje in de (on)duurzame wereld die schuilgaat achter oze dagelijkse outfit. Maar Mode voor morgen laat ook zien wat Hollandse ontwerpers, modelabels en maatschappelijke organisaties ondernemen om onze garderobe groener en eerlijker te maken. Zodat we kunnen kiezen voor de mode van nu én de wereld van morgen. 

Om niet alleen aan planet maar ook aan people te denken, doneert de auteur 1 procent van de verkoopprijs van elk boek aan DARA Europe. 

Lyndsey Dubbeld is een fashionista met idealen. Na onvervulde dromen van een carrière als ontwerper - en een blauwe maandag aan de School voor Mode en Kleding - besloot Lyndsey zich in 2005 toe te leggen op het schrijven over mode. Om een goedgevulde garderobe te waarborgen werkte ze daarnaast als onderzoeker en beleidsmedewerker. Sinds 2009 focust haar werk op duurzame mode. 



Menu